Hulst - Woninginbrekers opgespoord dankzij track and trace op tablet

10 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Vrijdagochtend zijn twee mannen aangehouden in een woning in Hulst. Zij worden verdacht van een woninginbraak een dag eerder in de Brouwerijstraat in Sint Jansteen.

Zeeland-West-Brabant
Uit de woning zijn geld, sieraden en elektrische apparatuur weggenomen. Agenten horen tijdens het buurtonderzoek dat er twee onbekende mannen zijn gesignaleerd in de omgeving van de gedupeerde woning. Het signalement komt overeen met de aangehouden verdachten. Dank zij een track and trace applicatie op één van de gestolen tablets kon de verblijfplaats van de daders snel achterhaald worden. Beide verdachten zitten nog vast. Onderzocht wordt of zij nog meer inbraken op hun kerfstok hebben staan.
Registreer uw eigendommen
Uw gestolen laptop met persoonlijke foto’s, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken die na een inbraak zijn weggenomen, wilt u natuurlijk het liefst terug. Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan niet achterhalen van wie deze is. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Registreer daarom nu de kenmerken van uw waardevolle bezittingen op registratiekaart en bewaar deze goed. Geregistreerde eigendommen leveren ook meer sporen op naar inbrekers! Meerdere inbraken kunnen bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.
Tips beveiliging tablets
Door een tablet te beveiligen maak je het voor het dievengilde direct een stuk lastiger. Enkele tips ter beveiliging van je tablet:

Beveilig je tablet met een patrooncode, of nog beter, een wachtwoord. Hierdoor hebben dieven geen directe toegang tot je tablet. Dit beveiligt je persoonlijke informatie en de tablet is niet direct door te verkopen door een gelegenheidsdief.
Gebruik de beveiligingsmethoden die de tablet je biedt. Sommige tablets geven je de mogelijkheid om de gegevens van de tableteigenaar te tonen op het lock screen. Hierdoor kan men direct zien van wie de tablet is.
Gebruik een track & trace app of een ander opsporingsmiddel. Als je tablet wordt gestolen kun je hiermee, in sommige gevallen, je tablet opsporen. Ook kun je soms op afstand een alarm af laten gaan of een diefstalmelding tonen op het lockscreen. In het uiterste geval is het mogelijk om de data op afstand te wissen. Android biedt een gratis opsporingsmogelijkheid via de Android Device Manager. Op de iPad kan dit door middel van iCloud via ‘Find my iPad’. Maar er zijn ook localiseer-apps van derden. Let wel: het opsporen van je tablet kan alleen indien de tablet op die locatie verbinding kan maken met internet!