Roosendaal, Breda, Tilburg, Eindhoven - Serie overvallen, zware mishandeling en pinfraude in Bureau Brabant

1 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant gaat maandag 5 maart 2018 onder meer op zoek naar een overvaller die vier keer toesloeg in Roosendaal en één keer in Breda. Ook besteedt het opsporingsprogramma aandacht aan een zware mishandeling in het uitgaanscentrum van Breda en aan twee gevallen van pinfraude.

Zeeland-West-Brabant
Overvallen
Kort na elkaar werden in Roosendaal  op maandag 18 december 2017 drie overvallen gepleegd  Rond 21.45 uur vond de eerste overval plaats op een tankstation  aan de Antwerpseweg.  Rond 23.10 uur was het prijs bij een pizzabedrijf aan de Boulevard. Twee uur later was een fastfoodrestaurant aan de Takspui aan de beurt.

Op donderdag 28 december 2017 was het opnieuw raak. Er werden twee pizzabedrijven overvallen, om 22.10 uur een zaak op de Nieuwe Markt in Roosendaal en om 22.50 uur in Breda een horecabedrijf op het Graaf Hendrik III-plein. De recherche gaat er inmiddels vanuit dat het steeds om dezelfde dader gaat. Hij sprak gebroken Engels met een haast Afrikaans accent, droeg vaak donkere Nike sportschoenen en had steeds een groot vleesmes bij zich. In vrijwel alle gevallen maakte hij slechts een gering geldbedrag buit omdat in die zaken de kassa regelmatig afgeroomd wordt. 

 

Zware mishandeling
Een 23-jarige Oosterhouter werd in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november 2017 omstreeks 04.15 uur op de Haven nabij de Vismarktstraat nabij een urinoir, dat daar op uitgaansavonden staat,  door een nog onbekende man fors mishandeld. Zijn kaak brak op drie plaatsen, zijn tanden en kiezen stonden scheef in zijn mond. Een operatie was noodzakelijk. De dader droeg een gewatteerd jack en een spijkerbroek en ging er op een fiets vandoor.

Pinfraude
Op vrijdag 24 november 2017 werd de pinpas van een 87-jarige Tilburgse tijdens het winkelen gestolen. Nog dezelfde dag wordt er met de gestolen pinpas geld opgenomen Er zijn beelden van de pinner. Verder laten we beelden zien van een onbekende jongen die eveneens gezocht wordt voor pinfraude. Ook hij neemt geld op met een gestolen bankpas. Samen met een andere jongen heeft hij op maandag 21 augustus 2017 een 29-jarige man in Eindhoven bedreigd en zelfs even in een auto meegenomen. Het slachtoffer moest onder dwang zijn pincode afgeven. Hierna werd op verschillende plekken met die pas gepind. Uiteindelijk wist het slachtoffer te vluchten en de politie te bellen.  
Uitzendingen
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.