Oss - Arrestaties bij drugsactie ‘Witte Donderdag’

17 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Bij een drugsactie in Oss pakte de politie donderdag 15 maart twee mannen van 37 en 28 jaar uit Oss en een 34-jarige man uit Ravenstein op. Ze worden verdacht van de handel in harddrugs en zouden in hun woonomgeving al langere tijd voor overlast zorgen.

Bij de politie kwam eerder informatie binnen dat twee van de mannen zich bezighielden met de handel in drugs. Een derde verdachte kwam later in beeld. Het zou gaan om de handel in cocaïne. Mensen uit hun woonomgeving zouden hier veel last van ondervinden, maar het moeilijk vinden om hierover informatie te delen met de politie, onder meer uit angst voor de gevolgen. Om een einde aan deze situatie te maken werd de afgelopen weken de actie ‘Witte Donderdag’ voorbereid.
Arrestaties
In de loop van de middag en in de avond werden drie verdachten aangehouden in Oss en Ravenstein. Bij de actie werden verdovende middelen en geld in beslag genomen. Ook vond de politie op het adres van de jongste verdachte uit Oss gestolen gereedschap en een AED die vermoedelijk van diefstal afkomstig is.
Nauwe samenwerking
De actie van donderdag werd in nauwe samenwerking met de gemeente Oss en Bernheze voorbereid. Vanuit de politie hield Daan ter Mors zich bezig met de coördinatie: “Met deze actie laten wij samen met de betrokken gemeenten zien dat dit soort criminaliteit hard wordt aangepakt. Wij hebben het idee dat het hier gaat om mensen die denken dat ze in hun wijk de dienst uitmaken en zichzelf onaantastbaar achten.”
Angst
De burgemeesters van Oss en Bernheze sluiten zich aan bij die woorden: “Wij vinden deze politieactie heel belangrijk voor onze inwoners. Die durven het niet altijd aan om verdachte zaken door te geven. Ze voelen zich niet veilig en dat heeft invloed op hun woongenot. Samen met de politie maken we ons sterk om dit soort criminaliteit aan te pakken; daar deinzen we niet voor terug”, zo laten de burgemeesters Buijs en Moorman weten.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.