's-Hertogenbosch - Verdachte aangehouden voor mishandeling en witwassen

17 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In een onderzoek naar witwassen, afpersen en zware mishandeling is vrijdagmorgen een 50-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden. Tijdens de doorzoeking van een woning werd door de politie een vuurwapen aangetroffen.

De man wordt verdacht van witwassen. Dat zouden zij doen door mogelijk crimineel verkregen bedragen contant geld uit te geven aan zaken als vakanties en de huur voor panden, zonder dat daar relevante inkomsten tegenover staan. Een 39-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch, die eveneens wordt verdacht van witwassen, kon door de politie vrijdagmorgen niet worden aangehouden. Naar hem wordt nog gezocht. 
Satudarah
De 50-jarige man wordt daarnaast verdacht van het medeplegen van zware mishandeling en afpersing. Hij is lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG) en bekleedt een vooraanstaande functie binnen het chapter Den Bosch van motorbende Satudarah. In die hoedanigheid zou hij betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling en afpersing in het Limburgse Geleen. Begin december deed de politie daar een grote inval in een clubhuis van OMG Satudarah. De aanhouding van de 50-jarige Bosschenaar vloeit voort uit informatie die uit dat onderzoek naar voren kwam. 
Prioriteit bij aanpak
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn vaak op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.
Doorzoekingen
Tijdens de actie van vrijdagochtend werden door de politie twee woningen, een garagebox en twee bedrijfspanden in ’s-Hertogenbosch doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 39-jarige verdachte werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Verder werden met name gegevensdragers in beslag genomen. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de actie van politie en Openbaar Ministerie waren vrijdagochtend ook de gemeente en de Belastingdienst aangesloten.