Den Haag - Twee Hagenaars aangehouden na bedrijfsinbraak

21 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie hield donderdag 15 maart rond middernacht twee Hagenaars aan op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak op de Zuiderparklaan.

De politie kreeg om 23.25 uur een melding dat er bij een nagelstudio op de Zuiderparklaan een glazendeur werd ingegooid. Bij de melding werd ook een kentekennummer van een auto, die na de inbraak was weggereden, doorgegeven. Agenten die in de omgeving uitkeken naar de bewuste auto zagen deze even later rijden. De auto bleek een dag eerder gestolen te zijn op de Hengelolaan.

De twee verdachten werden al snel daarna aangehouden op de Sara Burgerhartweg. Het gaat om twee Hagenaars van 33 en 36 jaar.
Twaalf bedrijfsinbraken
Tijdens de verhoren door de recherche van district Den Haag-Zuid bekende de 33-jarige verdachte nog elf andere bedrijfsinbraken in de omgeving, gepleegd in januari, februari en maart dit jaar. Bij de bedrijven was steeds op dezelfde wijze ingebroken, namelijk via het ingooien van ruiten. De buit was steeds geld of kleine goederen. Naar deze inbraken wordt onderzoek verricht. De 33-jarige verdachte is inmiddels door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 36-jarige verdachte is in vrijheid gesteld, maar blijft nog wel verdachte.