Rotterdam, Dordrecht - Donderdag 29 maart in 'Bureau Rijnmond'

29 maart 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In Bureau Rijnmond van donderdag 29 maart vragen politie en justitie weer uw aandacht bij het oplossen van verschillende misdrijven. Uw tip kan goud waard zijn!

Tandenborstels en tandpasta
Een winkeldiefstal bij de Action aan het P.A. de Kokplein in Dordrecht leverde voor 1100 euro aan tandenborstels en tandpasta op. Op de beelden is goed te zien hoe de verdachten te werk gaan. Wie herkent ze?

Angstige momenten
Een 23-jarige vrouw beleefde zaterdag 11 november 2017 heel angstige momenten toen twee mannen ’s nachts opeens in haar slaapkamer stonden. Ze vroegen de vrouw om geld en kostbare spullen en ze werd door een van de daders betast. Toen ze de buit binnen hadden, bonden ze haar vast en gingen er vandoor. Eén van de mogelijke overvallers pinde diezelfde nacht nog met de bankpas van het slachtoffer. Van hem zijn beelden. Het onderzoeksteam vraagt nu o.a. via Bureau Rijnmond om uw hulp.

Samen tegen helpdeskfraude
Het Openbaar Ministerie en de Nationale politie gaan samen met twaalf private partijen de strijd aan om zogenoemde helpdeskfraude tegen te gaan. Tijdens een internationaal congres in Rotterdam is  woensdag 28 maart het formele startschot gegeven voor de samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, politie, J&V en partijen uit de telecom-, software- en financiële sector om deze vorm van cybercriminaliteit te bestrijden. vertegenwoordigers van politie en OM lichten eea in Bureau Rijnmond toe.

Acht keer brand in wooncomplex
In een wooncomplex aan de Spaanse Poort en Roobrughof in Rotterdam centrum zijn tussen 20 december  2017 en 18 maart 2018 acht keer brand geweest. Het was zelfs meerdere malen nodig om een aantal woningen te ontruimen. Eenmaal hebben 12 mensen zich in het ziekenhuis moeten laten nakijken wegens het inademen van rook. De schrik zit er bij de bewoners goed in. De politie komt graag graag in contact met iedereen die iets verdachts heeft gezien in de afgelopen periode in en om het complex. Ook andere informatie die kan helpen met het onderzoek is welkom.

Overval in Rotterdam Overschie
De eigenaar van een groente- en fruitzaak werd bij het afstorten van bedrijfsgeld in een stortingsapparaat van de ING in Rotterdam Overschie door twee mannen overvallen. 
Op dinsdagmorgen 6 febuari rond 08.40 uur wilde de man de opbrengst van de zaak storten bij het stortingsapparaat van de ING aan de Burg. Baumannlaan te Rotterdam. Het slachtoffer werd opeens op zijn hoofd en lijf geslagen en opzij geduwd door een man. Het slachtoffer sloeg van zich af en gilde. Ondertussen wist een ander de envelop met geld  weg te nemen. 

Jongen beroofd van jas
Vier verdachte jongens, in de leeftijd van 15/16 jaar, achtervolgen vanaf de Albert Heijn in winkelcentrum Oosterhof twee veertienjarige jongens. Het is om de ‘The North Face-jas’ te doen van slachtoffer. Na de Oosterhof steken het slachtoffer en zijn 14-jarige vriend het Poolsterplein over, richting Weegschaalhof. Daar worden hij en zijn vriend met een smoes door de groep aangesproken. Even later moet slachtoffer zijn North Face jas afgeven. Van één van de daders zijn beelden.

Bureau Rijnmond
De uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.
Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.