Eindhoven, Geldrop, Nieuwendijk, Roosendaal - Handel anabolen, diefstal bankpas, straatroof en overvallen in Bureau Brabant

6 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op maandag 9 april 2018 is er weer een nieuwe aflevering van Bureau Brabant. Daarin besteden we aandacht aan de volgende zaken.

Zeeland-West-Brabant
Op maandag 19 februari 2018 om 18.44 uur was de eerste overval poging op een Total tankstation aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven. De verkoopmedewerkster stond achter het gesloten veiligheidsraam toen een man die een helm droeg binnen kwam. Onder zijn helm droeg de man een bivakmuts. De medewerkster zag geen motor- of bromfiets en zij had hier een vreemd gevoel bij en dacht aan een overval. Kennelijk zag de man met de helm dat het veiligheidsraam dicht was. Hij draaide om en liep weg.

Kort hierna, om 18.50 uur, werd de ETOS drogisterij aan de Strijpsestraat in Eindhoven overvallen door dezelfde dader. Deze winkel ligt in winkelcentrum Strijp. De verkoopmedewerkster zag een man met donkere kleding met een helm op de winkel binnen komen. De man zei iets onverstaanbaars en de medewerkster zag dat hij een bivakmuts op had onder zijn valhelm. Hierna zei hij “give me the money”. De overvaller had een klein zwart pistool in zijn hand en probeerde intussen de kassa open te maken. Dit lukte niet waarna de overvaller de kassalade uit de balie sloeg en deze in zijn geheel meenam. Hij rende hiermee de winkel uit. Een getuige die in het winkelcentrum liep, hoorde geschreeuw en zag dat een persoon met een valhelm op naar een scooter rende. Op die scooter zat een bestuurder, ook met een helm op.  De scooter was zwart van kleur, het was een oud model. De overvallers reden weg. Op de camerabeelden die bij de ETOS zijn gemaakt is te zien dat de overvaller een logo achter op zijn jas heeft, hiervoor vragen we aandacht.
Geldrop
Op 26 september 2017 werden bij een agentschap van postNL (de Bruna aan de Heuvel 50) een aantal postpakketten aangeboden voor verzending. Uit onderzoek bleek dat in deze pakketten anabolen steroïden zaten. Dit is een middel dat niet vrij verhandeld mag worden. We zoeken getuigen die de man op de foto herkennen.
Nieuwendijk
Op vrijdag 22 september 2017, tussen 10.30 uur en 10.45 uur werd de portemonnee van een 84-jarige vrouw gestolen kort nadat zij had gepind bij de supermarkt. Toen zij weg wilde fietsen kwamen een man en een vrouw vlakbij haar staan. De man leidde het slachtoffer af en de vrouw deed een greep in de fietstas. Vervolgens renden de man en de vrouw weg. De bejaarde vrouw ontdekte toen dat haar portemonnee was gestolen. Hierin zaten o.a. haar bankpas en een contant geldbedrag. Met deze bankpas werd ongeveer een uur later in Raamsdonksveer gepind door de man die op de foto staat. Vermoedelijk was de pincode afgekeken in Nieuwendijk. We laten beelden zien van de pinner.
Roosendaal
Op 20 januari 2018 om 21.15 uur liep een vrouw terug naar huis nadat ze was gaan eten in het centrum. In de Ettingstraat kreeg ze een harde duw waardoor zij ten val kwam. Een meisje boog zich over de vrouw heen en vroeg: “Bent u gevallen?” en “Zal ik u even helpen?”. Het meisje deed net of zij het slachtoffer overeind wilde helpen, maar trok vervolgens hard aan de handtas. Het meisje pakte de handtas af. Intussen startte een tweede persoon een scooter en reed hard weg met het meisje achterop. Een voorbijganger ontfermde zich over het slachtoffer. Er is geen signalement bekend, wel sprak het meisje accentloos Nederlands. Enkele spullen uit de tas werden later teruggevonden op het Kadeplein 2 bij het oude Kellebeek College. Deze werden op het politiebureau afgegeven en geretourneerd aan het slachtoffer. We zijn op zoek naar dit tweetal.
Uitzendingen Bureau Brabant
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.