Driebergen, Rhenen - Drie aanhoudingen Rhenen voor drugshandel

2 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagavond in Rhenen drie verdachten aangehouden die worden verdacht van de handel in drugs. Het zijn twee mannen uit Rhenen van 19 en 20 jaar en een 32-jarige man uit Eck en Wiel. Een vierde man, een inwoner uit Rhenen van 27 jaar, wist bij zijn aanhouding te ontsnappen. Bij hun aanhouding trof de politie verschillende soorten drugs aan.

Landelijke Eenheid
Omstreeks 19.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een parkeerplaats aan de A15 hoe tussen twee naast elkaar geparkeerde auto’s goederen werden overgedragen. Daarna vertrokken de auto’s. De politie volgde hen in een onopvallende surveillancewagen en het vreemd rijgedrag van de twee auto’s viel op. zagen De agenten zagen bijvoorbeeld de auto’s voorsorteren om rechtsaf te slaan maar vervolgens links af slaan. In Rhenen parkeerden de auto’s weer en daar besloten de agenten de bestuurders op hun rijgedrag aan te spreken.
zakje hennep
Bij de controle zagen de agenten een plastic zakje liggen waarvan zij uit ervaring weten dat deze gebruikt worden als verpakkingsmateriaal voor hennep. Toen ze het inbeslaggenomen zakje openden bleek er inderdaad hennep in te zitten. Hierop werden de vier mannen aangehouden. Kort na de aanhouding gaf één van de verdachten drie telefoons aan een andere verdachte en die ging er vervolgens als een haas vandoor.
fouillering
De drie verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en de auto’s werden in beslag genomen voor nader onderzoek. Bij de fouillering van de 20-jarige man uit Rhenen bleek dat hij 23 ponypacks met amfetamine en 1000 euro contant geld in zijn onderbroek had. Opvallend genoeg ontkende de man dat de spullen van hem waren. Verder nam de politie een tien mobiele telefoons bij de drie mannen in beslag.

Bij het onderzoek aan de auto’s werden dinsdag nog verschillende zakjes met hennep en hasj aangetroffen. in totaal ongeveer 60 gram. De drie verdachten zij in verzekering gesteld.