Gilze en Rijen - Acht arrestaties na vechtpartij op kermis en beroving

8 oktober 2016 12:26
Bron: Politie.nl

Een confrontatie tussen twee groepen jongeren is vrijdagavond op het kermisterrein uitgelopen op een vechtpartij, daarbij kreeg een 15-jarige jongen klappen met een stok ook werd hij van zijn jas beroofd. Bij een leeftijdsgenoot werd de bril van het gezicht geslagen. Dezelfde dadergroep was vermoedelijk ook betrokken bij de mishandeling en beroving een uur later van een 17-jarige jongen op een zandpad nabij de Nerhoven. De politie verrichtte na die tweede melding acht arrestaties. Het gaat om jongens in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar uit Rijen (7) en Tilburg (1).

Zeeland-West-Brabant
Er zijn al twee aangiften opgenomen. Een derde slachtoffer is bekend. De politie houdt er echter rekening mee dat meer jongeren beroofd of mishandeld zijn en roept hen op om zich te melden via 0900-8844.

 
Aangiften
Een 15-jarige jongen uit Gilze deed aangifte. Hij vertelde dat hij rond 21.15 uur met vrienden op het Steenakkerplein zat bij de botsauto’s. Er kwam een groep van circa 25 personen op hen af, sommigen droegen bivakmutsen en hadden stokken in hun handen, een van hen prikte aangever met een stok in de zij. Ook werd hij daarmee op zijn rechterhand geslagen. Het slachtoffer werd door de aanvallers gedwongen om zijn jas af te geven. Bij een andere 15-jarige jongen uit Gilze werd zijn bril van het gezicht geslagen.

Een 17-jarige jongen uit Rijen deed ook aangifte. Hij was rond 22.00 uur beroofd op het zandpad bij de Nerhoven in Gilze. Terwijl hij daar fietste zag hij een groep van circa 5 jongens voor hem rijden. Hij haalde hen in. Hij werd tegen gehouden en met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Ook werd met een stok tegen zijn fiets geslagen.  Verder moest hij de inhoud van zijn portemonnee afgeven.

 
Cody
Agenten stelden direct een onderzoek in. Op de Burgemeester Ballingsweg werden omstreeks 22.10 uur zes verdachten gearresteerd. Met hulp van politiehond Cody werden in dezelfde omgeving rond 22.50 uur in het bosgebied nog twee verdachten aangehouden. Er zijn nabij de locatie van de aanhoudingen fietsen, bivakmutsen, een telefoon en een jas aangetroffen.  De recherche stelt een onderzoek in naar ieders aandeel in de berovingen en het geweld.