Halsteren - Opnieuw dumping chemisch drugsafval in Brabant

1 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Met de vondst, zondagmiddag 29 april, van zo’n 50 vaten met chemisch drugsafval, staat de teller van het aantal dumpingen in Brabant op 12 binnen twee weken.

Zeeland-West-Brabant
Zondagmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie een melding dat er vaten met chemisch afval lagen vlakbij de vijvers op de Schansbaan in Halsteren. De vaten zijn door een erkend bedrijf opgeruimd.

Eerder deze maand trof de politie al chemisch afval aan in onder meer het buitengebied van Breda, Goirle, Schijndel en Tilburg. Daaronder waren er twee in een woonwijk. Ook werd een huismeester onwel nadat hij de vaten had aangetroffen bij afvalcontainers van een ouderen complex.
Gevaar voor mens en omgeving
De politie noemt de situatie zorgelijk. Laboratoria voor synthetische drugs zijn een gevaar voor de omgeving. Naast de milieuschade en gezondheidsrisico’s kosten de dumpingen van drugsafval de belastingbetaler handenvol geld. Wanneer het de grond van de overheid betreft betaald de overheid namelijk de kosten, met belastinggeld. Geld dat ze liever besteed aan zaken die rechtstreeks voor de inwoners bestemt zijn en niet aan het opruimen van afval van criminelen. Het is bizar dat inwoners op deze manier ongewild mee betalen aan de respectloze handel en wandel van criminelen en dat criminelen op deze manier burgers betrekt bij de criminele handel en het gevaar waar ze mensen aan blootstelt. De politie roept mensen dan ook op om verdachte situaties die te maken kunnen hebben met drugsdumpingen direct te melden via 112.