Herpt - Drugs aangetroffen bij inval in woning

31 januari 2017 15:46 Brabant-Zuidoost
 • e84b6602fff4b1f626b311bc2ba1593e
 • De politie heeft dinsdagmorgen rond 5.00 uur bij een inval in een woning in Herpt enkele kilo?s drugs aangetroffen. De 33-jarige bewoner en 39-jarige bewoonster werden door het arrestatieteam aangehouden.

  De politie had informatie dat de bewoners zich bezig hielden met de handel in verdovende middelen. Daarop werd een uitgebreid onderzoek opgestart dat uiteindelijk leidde tot de inval van dinsdagochtend. Omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd bij de inval het arrestatieteam ingezet.
  Toilet
  Toen het arrestatieteam binnen viel, troffen ze de man aan bij het toilet in zijn woning. Daar was hij bezig met het wegspoelen van naar wat later amfetamine bleek te zijn. Door de hoeveelheden die hij in het toilet had gedeponeerd, raakte deze echter verstopt en daardoor lukte het wegspoelen niet. Met behulp van een rioleringsbedrijf werden alle reeds in het toilet gegooide drugs er weer uitgehaald.

  In totaal werd in de woning enkele kilo?s amfetamine aangetroffen. Daarnaast werden nog enkele tientallen pillen en enkele tientallen grammen hennep gevonden. Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte en zijn vriendin werden aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de politie wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt van de actie die naar de gemeente wordt gestuurd. 
  Aanpak handel in drugs
  Bestrijding van de (lokale) handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie en gemeentes. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. 

  Bron: Politie.nl