Nispen/Heerle - Resultaten hennepruimdag Markiezaten

8 november 2016 15:51
Bron: Politie.nl

Vandaag heeft het districtelijk hennepteam de Markiezaten weer enkele adressen bezocht waar vermoedelijk hennep gekweekt zou worden. In twee woningen is daadwerkelijk een kwekerij aangetroffen.

Zeeland-West-Brabant
Nispen
In een woning aan de Kievitstraat in Nispen is een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en in beslag genomen. Daar zijn 240 hennepplanten weggehaald. Verder onderzoek richt zich op het aantal oogsten die er mogelijk eerder geweest zijn. Tijdens de doorzoeking is ontdekt dat er illegaal stroom is afgetapt. Om die reden is de woning van het energienet afgesloten. De bewoner zal op een later moment een verklaring op het bureau mogen afleggen. De planten en kweekapparatuur zijn uit de woning gehaald en vernietigd.
Heerle
In een woning aan de Ekelstraat in Heerle is een tweetal ingerichte ruimtes zonder hennepplanten aangetroffen. Toch zijn op grond van de relatief nieuwe wetgeving (art. 11a Opiumwet) de kweekmaterialen in beslag genomen, omdat het vermoeden bestaat dat deze te linken zijn aan de hennepteelt. Ook in deze woning zijn illegale aansluitingen gemaakt op het energienetwerk. Voor deze bewoner geldt eveneens dat hij zich op het bureau mag komen verantwoorden.