Heesch - Insluipster betrapt in woning

11 december 2016 11:00
Bron: Politie.nl

In een woning in Heesch hield de politie zaterdagavond 10 december een Poolse vrouw aan. Ze werd op heterdaad betrapt door de bewoners nadat ze het pand binnen was geslopen.

Agenten gingen poolshoogte nemen nadat zaterdagavond een melding binnenkwam van een onbekende vrouw die een woning aan de Graafsebaan in Heesch was binnen geslopen. De vrouw kwam binnen via een niet afgesloten achterdeur. Eenmaal binnen griste ze een handtas weg. Bewoners betrapten haar echter, konden de tas terugnemen en waarschuwden de politie. Ze hielden de vrouw vast tot de agenten arriveerden en de 38-jarige verdachte Poolse vrouw overnamen en aanhielden. De vrouw zit vast voor verder onderzoek.
Meld verdacht gedrag
Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zien we vaak een toename van het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven. Daarom surveilleert de politie in deze periode meer, houdt zij preventieve acties en worden potentiƫle inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten gehouden. Ook onze partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden. Ziet u verdacht gedrag? Bel direct 112. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Op www.politie.nl onder ?thema?s? vindt u tips. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!"

Noord-Brabant Brabant-Noord Heesch

  • 5523f311307f8bb0856a57e6bac65012