Oss, Helmond, Breda, Tilburg - Aankondiging Bureau Brabant maandag 28 mei 2018

25 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op maandag 28 mei 2018 is er weer een nieuwe aflevering van Bureau Brabant. Daarin besteden we aandacht aan zinloos geweld, fietsdiefstal, pinfraude en een overval. Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Zeeland-West-Brabant
Overval op Domino's pizza in Oss
Op 15 maart 2018 rond 23.15 uur overvallen drie gemaskerde mannen Domino’s Pizza aan de Schaepmanlaan. De overvallers dragen bivakmutsen en hebben messen. Zij roepen: “Kluis, waar is de kluis?”. Personeel van de pizzeria antwoordt dat de kluis net is leeg gehaald. Eén van de medewerkers probeert te bellen. Ze krijgt een mes op de keel en haar telefoon wordt afgepakt. Ondertussen dwingt een andere overvaller een medewerker de kassa te openen. Het geld gaat in een zwarte rugzak. Hierna loopt het drietal de winkel uit. Kort na de overval wordt één van de verdachten aangehouden.

Signalementen:

De drie daders droegen bivakmutsen en hoodies. Ogen en mond waren onbedekt.
Met elkaar spraken de mannen een vreemde taal, slachtoffers dachten aan Arabisch of Turks.

De politie wil graag weten: Wie herkent de personen op de beveiligingsbeelden? Eén van hen is dus aangehouden, maar het politieteam wil de identiteit van de beide andere overvallers graag weten.

Het BVH nummer is: 2018050350.
Diefstal fiets en poging diefstal fiets bij ziekenhuis in Helmond door zelfde daders
Op 27 maart jl. rond 13.45 uur, wordt een dure herenfiets (merk KOGA, type Roadrunner) gestolen. De zwarte fiets had een ossenkopstuur en fietstassen. De fiets stond gestald aan de Wesselmanlaan in Helmond, dit is bij het Elkerliek Ziekenhuis. Er zijn twee verdachten. De ene was op verkenning en de ander stal de fiets. Op de beelden zijn beide mannen te zien.

Op 1 mei 2018 lopen dezelfde mannen weer bij het ziekenhuis. Kennelijk wilden zij weer een fiets stelen. Dit keer lukt het niet. Er is beeldmateriaal van beide strafbare feiten.

De politie wil graag weten wie deze verdachten zijn. Wie weet iets zeggen over hun identiteit of waar de fiets is gebleven. Is deze misschien te koop aangeboden?

De BVH registratienummers zijn: 2018058680 en 2018083823.
Diefstal tas uit verzorgingshuis en frauduleus pinnen in Breda
Op donderdag 31 augustus 2017 wordt om 15.42 uur en om 15.55 uur twee keer frauduleus gepind met de bankpas van een 88-jarige dame. Dat gebeurde bij een geldautomaat aan het Valkeniersplein en het Kloosterplein. De bankpas werd daags ervoor gestolen uit een portemonnee in een roestbruine tas. Deze tas lag in het appartement van de bejaarde vrouw, in een verzorgingstehuis aan de Willem van Oranjelaan. Van de diefstal van de tas hebben we geen beelden.

De man die met de pas pinde zien we op de beelden van de pinautomaat. Wie herkent de pinnende man?

Het BVH registratienummer is 2017216106.
Zware mishandeling van een 73 jarige man in Tilburg
Op 2 augustus 2017 rond 20.20 uur, liep een 73 jarige man met zijn vriendin naar haar huis aan het Korvelplein. De vrouw woont op een etage waar je via een gemeenschappelijke trap komt. Het stel loopt de trap op. Daar zitten halverwege twee onbekende jongens. De man vraagt de jongens of ze er door mogen. Eén van hen antwoord dat ze niet weg gaan en ze blijven zitten. De vrouw probeert tussen de jongens door naar boven te lopen en krijgt een grote mond van beide jongens. De man zegt “wegwezen hier, jullie hebben hier niets te zoeken”. De vrouw loopt door, gevolgd door de man. De jongens maken aanstalten om weg te gaan. Eén van hen geeft de man een harde duw waardoor hij van de trap af naar beneden valt. Hij komt met zijn hoofd tegen de muur en raakt even buiten bewustzijn. Hij loopt door de val o.a. een schedelbasisfractuur en twee gebroken nekwervels op. De jongens renden hard weg in de richting van de Tafelbergstraat.

Een buurtbewoonster maakte eerder een foto van de jongen die het slachtoffer duwde. Die is in de uitzending te zien. De verdachte zit op een bankje. Wie is deze jongen met het witte T-shirt?

Het BVH registratienummer is: 2017185913.
Heeft u iets gezien?
Bent u getuige geweest van één van de bovenstaande zaken of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.