Amsterdam - Haarlemmermeer - Tientallen bekeuringen tijdens ‘ride out’

11 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni heeft de politie een grote verkeerscontrole uitgevoerd op een groep van 700 tot 1000 motorrijders. De politie constateerde veel overtredingen en schreef daarvoor tientallen bekeuringen uit. Eén gesignaleerd persoon is aangehouden. Drie rijbewijzen zijn ingevorderd en één motor is in beslag genomen.

Amsterdam
Deze groep motorrijders nam deel aan een zogenaamde ‘ride out’. Aanleiding voor de controle was dat tijdens eerdere ‘ride outs’ was gebleken dat men veel verkeersovertredingen beging. De verkeersveilgheid was daardoor in het geding. De groep had zich verzameld op de A4 ter hoogte van de parkeerplaats bij het brugrestaurant. De politie heeft rond 00.30 uur het gebied rondom de motorrijders afgezet en is iedereen gecontroleerd.
Voorlopige resultaten
De politie schreef bekeuringen uit voor:

Rijden met geschorst kenteken
Niet dragen helm (2)
Negeren rood licht (3)
Negeren rood kruis (30)
Rijden over de vluchtstrook (meerdere)

De politie voerde de volgende acties uit:

Invordering drie rijbewijzen
Inbeslagname motorfiets
Aanhouding gesignaleerd persoon
Innen openstaande boetes (7700 euro)

Daarnaast zijn nog diverse bekeuringen uitgeschreven. Hoeveel en waarvoor zal in de loop van de komende week duidelijk worden.
Samenwerking politie-eenheden
De actie was een samenwerking tussen meerdere eenheden van de politie. De politie zal bij dergelijke evenementen in de toekomst alert en scherp reageren en optreden zodat verkeersovertredingen en overlast worden beteugeld.

Noord-Brabant Helmond

Aanhouding
  • ecff30dc7b5c7633cf91fb235e5704db