Helmond/Someren - Tweetal in gestolen auto in bezit buit tasdiefstal

23 november 2018 13:57
Bron: Politie.nl

In de nacht van donderdag op vrijdag rond half vijf werden op de Europaweg een man en een vrouw aangehouden in een gestolen auto. In de auto werden ook nog andere gestolen spullen terug gevonden.

Collega’s controleerden een auto, waarvan het kenteken geregistreerd stond als gestolen. Ook was een soortgelijke auto mogelijk eerder bij een diefstal in Someren betrokken was geweest. De twee inzittenden, een man van 37 jaar uit Eindhoven en een vrouw van 28 jaar zonder vast woonadres,  werden meteen gearresteerd. De betreffende auto namen we in beslag voor onderzoek. Uiteindelijk bleken er gestolen kentekenplaten op een eveneens gestolen auto te zijn gemonteerd. De auto was op 18 november in Eindhoven gestolen.
Diefstal uit auto
Aan het einde van de donderdagavond werd op het Wilhelminaplein in Someren uit de auto van een vrouw uit Nederweert een handtas met inhoud gestolen. De dieven hadden de vrouw eerst afgeleid, waarna ze kans zagen de tas vanaf de passagiersstoel te weg te pakken. Toen de vrouw zich realiseerde wat er was gebeurd, was het al te laat. Getuigen wisten de auto van de dieven wel te omschrijven, maar hadden het kenteken niet kunnen noteren.
Tas terug gevonden
Bij nader onderzoek van de gestolen auto die in Helmond in beslag was genomen, vonden we daarin de tas van de vrouw. Ook troffen we enkele cachetjes met cocaïne aan. Het tweetal zit nog vast voor verder onderzoek.