Helmond - Nieuwe verdachten opgepakt in drugsonderzoek

28 november 2018 12:07
Bron: Politie.nl

De politie hield in november twee nieuwe verdachten aan in een Helmonds drugsonderzoek. Het tweetal wordt verdacht van handel en bezit van harddrugs. Eerder werden in oktober binnen dit onderzoek reeds acht verdachten aangehouden.

Eén van de verdachten, een 32-jarige Rotterdammer, werd op 9 november voor het Helmondse drugsonderzoek opgepakt in Duitsland en op 23 november aan de politie in Helmond overgedragen. De andere verdachte, een 39-jarige Helmonder, werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden. Het tweetal werd maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld.

Vijf van de zes andere drugsverdachten die op 8 oktober werden aangehouden zitten nog steeds vast. Eén van deze verdachten werd onder voorwaarden geschorst. Zij moeten zich op 22 januari verantwoorden bij de rechtbank. De 17-jarige en de 23-jarige verdachte, die in de bezochte panden aanwezig waren en in het bezit waren van drugs, zijn inmiddels vrijgelaten. Zij blijven nog verdachte. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt door het OM.