Getuigen en camerabeelden van brandstichting gezocht in Helmond

Foto: politie.nl

29 april 2019 15:28
Bron: Politie.nl

Wij zoeken getuigen van brandstichting aan een personenauto aan De Ruiterstraat in Helmond. Niet alleen drie auto’s raakten beschadigd, maar de brand sloeg ook over op nabijgelegen woningen. De voorgevels raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond. De politie neemt deze zaak hoog op, omdat het zomaar anders af had kunnen lopen.

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 april 2019 schrokken de bewoners van een aantal woningen aan De Ruiterstraat in Helmond hevig. Op straat voor hun huis stonden twee auto’s in vuur en vlam. Het vuur had inmiddels ook hun voorgevels bereikt en dus moesten ze hals over kop hun woningen uit. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse en wist de vlammen te doven en zo erger te voorkomen. Twee auto’s zijn volledig verwoest en een derde raakte beschadigd door de hitte. Van een aantal huizen liep de voorgevel behoorlijke schade op.

Onderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart. Inmiddels is daaruit gebleken dat vermoedelijk bij één auto brand is gesticht. Het vuur was echter zo hevig dat het oversloeg naar de twee andere wagens en de woningen. Collega’s hebben ’s nachts al diverse getuigen gehoord en in de loop van maandag 29 april is een buurtonderzoek gehouden. Door de technische recherche werd een sporenonderzoek gedaan. 

Camerabeelden

Door de politie is ook gekeken of er camera’s in de omgeving zijn die mogelijk beelden hebben gemaakt die bruikbaar zijn voor ons onderzoek. We roepen mensen die in de directe omgeving van De Ruiterstraat wonen op om eventuele camerabeelden met ons te delen. Het kan natuurlijk zijn dat de dader(s) van de brandstichting tijdens de vlucht camera’s zijn gepasseerd. Ook die beelden kunnen ons geweldig helpen. Over de vluchtweg van de dader(s) is op dit moment niets bekend.

Getuigenoproep

Daarnaast is de politie ook nog op zoek naar getuigen van de brandstichting of mensen die mogelijk iets anders weten dat hiermee te maken heeft. Zij kunnen contact met ons opnemen via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Heeft u informatie, maar bent u om de één of andere reden bang om die met ons te delen? Volledig anoniem melden kan ook: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).