Berkel-Enschot Tilburg - Twee mannen aangehouden verdacht van heling

27 augustus 2018 10:19
Bron: Politie.nl

Wat begon als een verkeersovertreding eindigde in de aanhouding van een man op een vermoedelijk gestolen bromfiets en de aanhouding van de vermoedelijke verkoper van die bromfiets.

Zeeland-West-Brabant

Op zondag 26 augustus 2018 om 11.00 uur zag een surveillerende agent op de snelweg A65 een snorscooter met ongeveer 100 km/u rijden met twee mannen erop. De scooter had een blauwe kentekenplaat en de mannen droegen geen helm. Verboden dus en levensgevaarlijk. Na een korte achtervolging werd de scooter tot stoppen gedwongen. De mannen werden aangehouden omdat al snel bleek dat of de kentekenplaat of de hele bromfiets was gestolen. Tegen de bestuurder, een 18-jarige Tilburger, wordt een proces-verbaal opgemaakt ter zake verschillende verkeersovertredingen en de heling van een scooter. Beide mannen zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld.
Onderzoek
De recherche is direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de plaat en de bromfiets. Uit dit onderzoek bleek dat de scooter gekocht was bij een woning in de Sibeliusstraat. In de loop van de dag is de woning doorzocht en stuitten de speurders op nog een mogelijk gestolen bromfiets. Een bewoner is aangehouden verdacht van heling en het verkopen van een gestolen bromfiets. Hij is aan het bureau in gesloten. Beide bromfietsen zijn in beslag genomen.