Helmond, Roosendaal, Bergen op Zoom - Gewelddadige dood Mariëlle Markgraaff en pinfraude in Bureau Brabant

26 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedt maandag 30 april 2018 veel aandacht aan de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff op 22 februari 2016 in Helmond. Ook een brute straatroof in Roosendaal en twee zaken in Bergen op Zoom; een drugsonderzoek en het pinnen met een gestolen pas komen aan bod.

Zeeland-West-Brabant
Moord op Mariëlle Markgraaff in Helmond
De 37-jarige Mariëlle Markgraaff wordt maandag 22 februari 2016 rond 22.00 uur zwaar gewond aangetroffen op de Helmondse Bakelsedijk in de wijk Dierdonk. Ze laat die avond daar haar hond uit. Ze overlijdt ter plaatse aan haar verwondingen. Ondanks de inzet van een groot rechercheteam blijft haar gewelddadige dood  onopgelost. Een cold-case team buigt zich nu opnieuw over het onderzoek. De hoofdofficier van justitie in ’s-Hertogenbosch looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de oplossing.
Straatroof in Roosendaal
Een 79-jarige Roosendaalse wordt op dinsdag 5 december 2017 omstreeks 12.40 uur nabij de Pieter Brueghelstraat op gewelddadige wijze beroofd van haar portemonnee. Twee vrouwen volgen het met een rollator lopende slachtoffer de brandgang in en pakken haar daar vast. Ze houden het slachtoffer aan de praat en stelen haar portemonnee. In de straat rijdt op dat moment een goud/bruine Hyundai met daarin twee mannen die stopt bij de brandgang. Mogelijk horen zij bij de dievegges.
Drugsonderzoek Bergen op Zoom
De politie is op zoek naar een nog onbekende man met lang zwart haar die op 25 januari 2018 uit een pand aan de Beukenlaan in Bergen op Zoom vlucht door uit een raam op de eerste verdieping te springen. Op dat adres vinden de agenten een partij grondstoffen voor de productie van synthetische drugs Er zijn beelden van deze vluchter die bij een tankstation in een auto stapt, vermoedelijk een Renault Clio.
Pinnen met gestolen bankpas Bergen op Zoom
Een 81-jarige vrouw doet op donderdag 9 november 2017 rond 14.00 uur boodschappen bij een supermarkt aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. Ze rekent af met haar pinpasje. Thuis gekomen ontdekt ze dat de portemonnee met haar passen gestolen is. Bij navraag bij de bank blijkt dan dat er al een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening is opgenomen. Er zijn beelden van de man die met de gestolen bankpas in Bergen op Zoom geld  bij een bank opneemt.
Uitzending:
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.