Helmond - Gezocht - Dood Mariëlle Markgraaff

1 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Mariëlle Markgraaff werd op 22 februari 2016 om het leven gebracht. Als ze wordt vermoord, is Mariëlle pas gescheiden van haar man. Ze woont sinds enkele maanden tijdelijk bij haar moeder in een woonwagenkamp in Helmond met haar twee kinderen (dochters van 10 en 12). Om 22.00 uur ‘s avonds laat ze haar hondje uit. Korte tijd later blijkt ze te zijn gedood. Iemand heeft haar hoofd ingeslagen met een massief voorwerp.

Mariëlle heeft ongeveer tien minuten op de grond gelegen, voordat een bewoner van het kamp haar vindt. Hoewel ze er dan al heel slecht aan toe is heeft ze haar hondje nog steeds vast. De bewoners proberen haar nog te reanimeren, maar helaas overlijdt Mariëlle nog diezelfde avond aan haar verwondingen.

Op de plek waar ze die maandagavond 22 februari 2016 is vermoord, 30 meter van haar ouderlijk huis, blijkt de dagen erna hoe geliefd ze was. Tot op de dag van vandaag wordt Mariëlle er herdacht. Behalve hun moeder, moeten haar dochters sinds kort ook hun oma missen. Zij werd ziek en stierf een jaar na Mariëlle,

De politie heeft op 13 april 2016 wel een verdachte aangehouden. Echter, inmiddels is duidelijk dat deze man niet aan de dood van Mariëlle gelinkt kan worden en dus ook geen verdachte meer is. Er is  nog altijd geen idee wat het motief is voor deze moord. Het lijkt in ieder geval geen beroving, want er is niets weggenomen. Maar gezien het geweld waarmee Mariëlle om het leven is gebracht – ze is bewust en met kracht met een massief voorwerp op haar hoofd geslagen - is het wel waarschijnlijk dat het gaat om een emotionele daad. Maar wie het geweest kan zijn is een raadsel.

 
We zoeken nog steeds getuigen. Met name de persoon/ personen die vlak voor de moord op de Bakelsedijk voorbijreden richting  Helmond op een brommer.  Die persoon of personen hebben daar gereden net na tienen.

Maar we zijn natuurlijk op zoek naar iedereen die iets gezien of gehoord heeft op die maandagavond 22 februari 2016 in de buurt van het woonwagenkamp in Helmond en die zich nog niet gemeld heeft. Het kan ook zijn dat er al eerder iemand rondhing bij de Bakelsedijk om Mariëlle  op te wachten. We hopen dat zoiets is opgevallen, of hopelijk zelfs is vastgelegd.

Als mensen, ook bv. in de buurt van die Bakelsedijk, die avond beeldmateriaal hebben opgenomen, video’s of foto’s en dat materiaal is bewaard, dan willen we dat graag zien.
Er is  besloten om een beloning van 15.000 euro uit te loven. Iedereen die een vermoeden heeft waar deze daad uit voortgekomen kan zijn roepen wij op zich te melden. Had Mariëlle ruzie met iemand, wilde iemand wraak nemen op haar? We weten het niet en het kan helpen bij ons onderzoek.
2016041996
Mon Feb 22 00:00:00 CET 2016
Helmond

gezocht