Best - Daders mogelijk op driewielige motor bij schietincident Best

9 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het rechercheteam dat het schietincident op maandag 7 mei in de Mr. C. Goselingstraat onderzoekt, heeft aanwijzingen dat de schutter en zijn handlanger zich mogelijk op een opvallende, driewielige motor verplaatsten. Wie heeft hen gezien of kent iemand met zo’n voertuig?

Er zijn verklaringen die zeggen dat de verdachten op een motor reden, die was voorzien van een dubbel voorwiel. Een opvallend en interessant detail omdat er maar relatief weinig van dit soort motoren rondrijden. Wij zijn natuurlijk nog steeds op zoek naar getuigen en misschien dat u op deze nieuwe informatie aanslaat. Dus zag u die maandag rond acht uur ’s-morgens een dergelijke motor met een of twee personen rondrijden in de omgeving van de Mr. C. Goselingstraat, dan komen we graag met u in contact. Maar ook als u die ochtend op een andere plaats in Best of omgeving zo’n motor zag rijden horen wij het graag. Kent u iemand met zo’n motor of weet u er een te staan? Geef het aan ons door. 

Maar ook als u in de omgeving van de plaats van het incident een ander verdacht voertuig of personen heeft gezien die uw aandacht trokken, vragen we u om ons te bellen. We sluiten op dit moment nog niets uit.
Brandgang
Het slachtoffer zette die ochtend de afvalcontainer op de Gebroeders de Koninglaan aan de weg. Toen ze via een binnenplaats achter haar woning terug liep, zag ze uit de brandgang tussen dat binnenterrein en de Iman van den Boschstraat de schutter naderen. Direct daarna werd ze beschoten en ging de dader er via dezelfde brandgang weer vandoor. Hij is daarna op de gereedstaande motor gestapt, die werd bestuurd door een tweede verdachte. Die stond waarschijnlijk  te wachten aan de overzijde van de Iman van den Boschstraat.  Ze zijn daarna gevlucht in de richting van het Grasklokje. Waar ze daarna zijn gebleven is vooralsnog onduidelijk.
Signalement
De schutter was gekleed in een donkere jas en een spijkerbroek en hij had een zwarte helm op zijn hoofd. Opvallend was dat hij een plat model, zwarte schoudertas droeg. Van de bestuurder van de motor is helaas  nog geen duidelijk signalement. De motor was donker van kleur, mogelijk zwart.
Meld informatie
Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang. We willen natuurlijk heel graag weten waarom nou juist deze vrouw het slachtoffer werd van deze, naar het lijkt, bewuste actie. We spreken dan ook graag met iedereen die mogelijk informatie heeft die ons op het goede spoor kan zetten. Neem meteen contact met ons op als u iets weet of iets heeft gezien. Bel de recherche in Eindhoven via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Deel uw info eventueel gegarandeerd anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Noord-Brabant Helmond

Brand Schietpartij
  • c3bf112cb857f250f6785c4e4c73c9e3