Kaatsheuvel - Hennepkwekerij in woning

23 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Donderdagochtend heeft de politie in een woning aan de Hei-akker een hennepkwekerij gevonden. Stroom en water werd voor de meter afgenomen, diefstal dus.

Zeeland-West-Brabant
Op basis van enkele tips is de politie donderdag 21 juni 2018 om 10.00 uur een woning aan de Hei-akker binnen gevallen. De tips bleken juist want er werd een hennepkwekerij gevonden met 133 planten. De professionaliteit en sporen duidden er op dat deze kwekerij er al langer zat. De elektriciteit werd gestolen en alleen door het betalen van 6500 euro kon de bewoner voorkomen dat zijn meter uit zijn meterkast werd gehaald. Wat hij niet kon voorkomen was dat het water bedrijf zijn watermeter loskoppelde omdat ook het water gestolen werd. Een specialist van de financiële recherche besliste dat drie auto’s in beslag genomen konden worden. De verdachte, die thuis was, zal op een later moment uitgenodigd worden om verhoord te worden. Ook lag er nog een zak met hennep. De gemeente zal op de hoogte gebracht worden van de bevindingen zodat er besluit kan worden genomen over sluiten van het pand.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M