Kaatsheuvel, Breda, Dongen, Oosterhout - Acht aanhoudingen in ondermijningsonderzoek

5 september 2016 16:25
Bron: Politie.nl

Bij een actie van het ondermijningsteam tegen grootschalige hennephandel in Kaatsheuvel zijn maandag zeven mannen en een vrouw aangehouden. Er werden tientallen kilo’s hennep, vuurwapens, auto’s en geld in beslag genomen.

Zeeland-West-Brabant
Enkele maanden geleden werd het ondermijningsteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant getipt vanuit een andere eenheid dat er in Kaatsheuvel mogelijk sprake zou zijn van grootschalige hennephandel. Daar zou een autoverhuurbedrijf bij betrokken zijn. Uiteraard werd er direct een onderzoek gestart. Er werd veel informatie verzameld en er kwamen verschillende verdachte personen in beeld. Dit was genoeg om op maandag 5 september in een grote actie verschillende panden binnen te vallen. Het gaat om twee adressen in Kaatsheuvel waaronder het autoverhuurbedrijf, drie in Breda, twee in Dongen waaronder een garage en één in Oosterhout.
Resultaat
Er zijn in totaal acht mensen aangehouden, zeven mannen en één vrouw. Het betreft inwoners van Breda en Dongen en twee verdachten zonder vaste woon – verblijfplaats in Nederland. De aangehouden verdachten variëren in leeftijd tussen de 24 en 47 jaar oud. De boekhouding van het autoverhuurbedrijf is in beslag genomen. Er zijn drie vuurwapens gevonden en munitie. Er is meer dan 30 kilo droge hennep gevonden. En er is meer dan 20.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Zes auto’s van de verdachten zijn in beslag genomen.
Onderzoek gaat door
Het onderzoek is nog zeker niet afgerond en de rechercheurs gaan onverdroten verder. Meerdere aanhoudingen en zoekingen worden zeker niet uitgesloten.
Onder en bovenwereld komen samen bij autoverhuurbedrijven
De politie heeft in juli eerder dit jaar in samenwerking met de Taskforce Brabant-Zeeland een actieweek gehouden op autoverhuurbedrijven in de regio. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat criminelen vaak gebruik maken van huurauto’s. Er is een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld in de autoverhuurbranche. Het is de branche, de politie, justitie maar ook de politiek alles aan gelegen om deze verwevenheid tegen te gaan. Er is dan ook een intensieve samenwerking in Zuid-Nederland om ander andere dit fenomeen aan te pakken.