Tilburg/ Kaatsheuvel - Alerte burgers helpen politie in twee zaken

25 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie is voor meldingen van verdachte situaties of andere ernstige incidenten deels afhankelijk van burgers. We kunnen immers niet in iedere straat een politieagent zetten. Ook dinsdag 23 januari konden de politie en ambulancedienst snel optreden. In de Nobelstraat in Tilburg werd een verwarde 30-jarige Tilburger afgevoerd naar het ziekenhuis dankzij oplettende burgers die het verwarde gedrag van de man opmerkten. In Kaatsheuvel werd een man bij een gestolen auto opgepakt. Deze man bleef maar om de auto heen lopen en de melder vertrouwde het niet.

Zeeland-West-Brabant
Om 20.23 uur kreeg de meldkamer in Tilburg de melding dat een man mogelijk probeerde in te breken. Een andere man zag het gebeuren, belde de politie en probeerde de verdachte aan te houden. Dat lukte niet, maar op de Nobelstraat konden agenten de man wel oppakken. Al snel bleek dat de Tilburger zwaar onder invloed van drugs was en zich verward gedroeg. Hierop werd besloten hem onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis af te voeren. De man is dus niet aangehouden, maar overgedragen aan de ambulancedienst. De poging tot inbraak is vermoedelijk onderdeel geweest van het verwarde gedrag van de man.
Kaatsheuvel
In de nacht van dinsdag op woensdag werd de meldkamer gebeld dat er op een parkeerplaats aan de Eikendijk een man zich verdacht gedroeg bij een auto. Hij bleef maar op- en neer lopen en zou mogelijk de kentekenplaten aan het verwisselen zijn. Agenten gingen op de melding af en spraken een 35-jarige man uit Veenhuizen aan die bij de auto stond. Na controle bleek al snel dat de wagen gestolen zou zijn. Daarop is de verdachte direct aangehouden voor heling en de auto is in beslag genomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.