Twee mannen aangehouden voor diefstal uit vrachtwagen in Klundert

16 april 2019 13:09
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond 12 april zijn op de Zevenbergseweg twee mannen op heterdaad aangehouden. Zij waren levensmiddelen aan het overladen van een vrachtauto in een bestelwagen. Een van de mannen is een werknemer van de eigenaar van de vrachtauto.

De politiemeldkamer kreeg rond 20.15 uur van een zeer alerte getuige een melding van een verdachte situatie. Twee politie-eenheden gingen naar het buitengebied en troffen een vrachtauto met oplegger en een witte bestelbus aan. De vrachtauto probeerde nog weg te rijden, maar voldeed daarna aan het stopteken van de politie. In de auto troffen agenten twee mannen aan. Uit onderzoek bleek vervolgens dat vanuit de laadruimte van de vrachtauto een hoop levensmiddelen in de bestelbus waren gelegd. Ook bleek dat een van de mannen de bestuurder van de vrachtauto was en tevens werknemer van de eigenaar van de vrachtauto.

 

Politieonderzoek

Het tweetal werd aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Vanwege de herleidbaarheid (privacy) worden geen gegevens van de werknemer bekend gemaakt. De andere man is een 60-jarige inwoner uit Kruisland. Beide verdachten zijn inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft een aangifte van verduistering en heling opgenomen en onderzoekt de zaak.