Lage Zwaluwe - Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

4 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag 3 juli een 40-jarige man uit Polen aan. Hij wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een auto op de Loonsedijk.

Zeeland-West-Brabant
Een alerte getuige belde rond 01.45 uur de politie nadat er al enige tijd een auto met gedoofde verlichting op de dijk stond. De bestuurder van het voertuig liep tussen geparkeerde auto’s. Verschillende eenheden van de politie reden tijdens de melding naar de locatie. Ondertussen werd duidelijk dat de man in een auto had ingebroken en een tas had weggenomen. Hij was inmiddels weggereden richting Hoge Zwaluwe.
Aanhouding
Agenten zagen de auto op de Gaete rijden. Hier gaven zij een stop-teken. Nadat het voertuig tot stilstand kwam, werd de bestuurder gesommeerd het portier te openen. Dit weigerde hij. Uiteindelijk sloeg de agent een zijruit in, waarop de bestuurder werd aangehouden. In zijn auto werd de gestolen tas aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen.
Verdachte situatie? Bel 112
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.