Brielle - Zeven verdachten aangehouden na mishandeling in Brielle

6 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Door kordaat optreden hielden agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven verdachten aan die drie jongens mishandelden op de Nobelstraat. Een van hen brak z’n kaak, een jukbeen en vier tanden. Ruzie waar een meisje bij betrokken was en drank doet rare dingen met je…….

De ruzie over een meisje ontstond in eerste instantie in een horecagelegenheid, maar werd uiteindelijk op straat uitgevochten. In no time vielen er klappen, en werd er geschopt. Ook toen het slachtoffer, een 22 jarige Briellenaar, op de grond lag, kreeg hij trappen tegen zijn lijf. Met als gevolg zwaar lichamelijk letsel. Hij werd samen met een 23-jarige plaatsgenoot afgevoerd naar het ziekenhuis in Dirksland. Een derde slachtoffer, een 22-jarige man uit Oostvoorne, werd op straat behandeld. De daders gingen ervandoor.

Actie
Agenten waren er snel en kwamen direct in actie. Ze spraken met de slachtoffers en omstanders, maar kregen slechts een summiere beschrijving van de groep verdachten. De groep bleek ook snel ontkomen te zijn. En dus stapte een agent op een rij wachtende taxichauffeurs af. Aan hen werd gevraagd of zij een groep jongeren kort ervoor hadden vervoerd. Bingo! Het zevental was naar een camping in Rockanje gebracht.
Te voet stapten vier agenten de camping op. Hier kregen ze de groep al snel in zicht. Ze droegen allemaal een ‘bandje’ van de horecagelegenheid waar de ruzie was geweest. Ook werd door hen gesproken over ‘een vechtpartij’. Reden genoeg om tot aanhoudingen over te gaan. Het zevental werd direct gearresteerd.

Maandagmorgen is het zevental afkomstig uit o.a. Rotterdam, Nissewaard en Barendrecht, heengezonden. Zij blijven allemaal verdachte in deze zaak en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.