Waalwijk - Man dreigt met mes

22 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 41-jarige bezoeker van een coffeeshop dreigde met een mes. Personeelsleden en een klant wisten de man uit de zaak te krijgen.

Zeeland-West-Brabant
De man was vrijdag 20 juli rond 20.45 uur in de coffeeshop aan de Stationsstraat. Er ontstond een woordenwisseling met personeel omdat hij zich niet kon legitimeren. Volgens getuigen deed de man erg lastig en wilde hij niet weggaan toen dat werd gevraagd. Eén van de personeelsleden wilde de man de zaak uitzetten. De verdachte had een mes en dreigde daar mee. Samen met een klant is het mes afgepakt en de man buiten de deur gezet.
112
Tijdens de worsteling is 112 gebeld. Een biker van de politie zag hoe een man bij de deur schreeuwde en wilde gebaren maakte. Toen de agent dichterbij kwam, reed de man op een fiets weg. Getuigen vertelden de agent dat hij met een mes dreigde. De agent ging achter de verdachte aan. Die zette verderop zijn fiets weg en liep een inrit op. De agent zei dat hij was aangehouden voor bedreiging en verzocht hem meerdere keren zijn handen te laten zien. Hij deed dit steeds niet. Nogmaals zei de agent dat de verdachte zijn handen moest laten zien en waarschuwde hem dat hij anders zijn peperspray zou gebruiken. De man luisterde dit keer wel. Hij werd geboeid maar bleef steeds naar zijn zak grijpen. Daarom moest hij van de agent op zijn knieën gaan zitten tot er versterking was. Dat deed hij meerdere keren niet. Daarop heeft de agent voor zijn eigen veiligheid lichte dwang gebruikt en de man naar de grond gebracht. De man spuugde meermalen. Collega’s kwamen ter plaatse en voerden de man af. Bij insluiting in het cellencomplex bleek hij een gevulde sok met stenen bij zich te hebben dat als wapen kan dienen. Hij wordt verhoord.