Driebergen - Hulp van toeristen gevraagd bij opsporing gevluchte Brabantse drugshandelaar

26 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Politie en openbaar ministerie vragen hulp van toeristen in Spanje bij de opsporing van een gevluchte drugshandelaar. De man is woensdag met foto op de Nationale Opsporingslijst (NOL) geplaatst.

Politie en OM vermoeden dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Maar ook zijn er aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella, ophoudt. Omdat er nu veel Nederlanders in Spanje zijn, is hij ook juist nu op de NOL geplaatst.

Politie en OM zijn al sinds de man verdween naar hem op zoek. In dat onderzoek zijn dinsdag nog doorzoekingen gedaan bij mensen uit de omgeving van de man. In het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde drugshandelaar wordt samengewerkt met de politie in Spanje. Het politieteam dat voortvluchtige verdachten en veroordeelden opspoort, onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Parket, is van plan vaker mensen op de NOL te plaatsen. Het doel hiervan is om de burger meer te betrekken bij de opsporing naar deze personen.

Meer informatie en beeldmateriaal vanavond bij Hart van Nederland (SBS 6, 22.30 uur), en via de website van politie en Opsporing Verzocht. Via Facebook wordt ook een filmpje verspreid en de politie vraagt mensen dat zoveel mogelijk te delen.

Wie weet waar Tommy van der Sommen verblijft of is geweest? Uw informatie delen kan ook anoniem op 0800-7000. Vanuit het buitenland belt u +31 79 345 9876.