Utrecht - Gezocht - Jongen mishandelt man zwaar

28 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In de wijk Zuilen mishandelt een jongen van 14 tot 16 jaar op straat een man van 58 jaar uit Utrecht. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 25 juli 2018.

Het gebeurt maandagmiddag 25 juni 2018. Het slachtoffer fietst om 13.45 uur over de Adriaan van Bergenstraat in de richting van de Pionstraat. De Adriaen van Bergenstraat is een voorrangsweg. Rechts vanuit de J.S. de Rijkstraat schiet een jongen op een fiets de Pionstraat op. Hij geeft de Utrechter geen voorrang, maar snijdt hem af. De man schrikt hiervan en roept naar de jongen: ''Je snijdt mij af, je moet uitkijken!'' en rijdt verder. 

Woordenwisseling

De jongen komt dan achter hem aan en er ontstaat al fietsend een woordenwisseling. Beiden stappen af ter hoogte van de Zuilenveldlaan. De jongen valt de Utrechter aan en slaat hem in het gezicht, waardoor hij in elkaar zakt. Terwijl het slachtoffer al versuft op de grond ligt, krijgt hij nog meerdere vuistslagen in het gezicht.

Rij-instructeur

Een passerende rij-instructeur is getuige. Hij ziet het gebeuren in z'n spiegel en parkeert direct zijn auto. Als hij aan komt lopen, springt de jongen op zijn fiets, gaat er in de richting van de Prinses Irenelaan vandoor en slaat linksaf de Doctor Max Euwestraat in. De rij-instructeur bekommert zich dan om het slachtoffer.

Ziekenhuis

De getuige ziet dat de man onder het bloed zit. Hij heeft een snee boven zijn wenkbrauw en een bloedneus. Een ambulance brengt hem naar het ziekenhuis. Daar wordt een MRI-scan van zijn gezicht gemaakt. Hij blijkt een gebroken jukbeen, een gebroken neus en een gebroken kaak te hebben opgelopen. Hij wordt de volgende dag met spoed geopereerd.

Signalement van de verdachte

jongen
lichtgetinte huidskleur
leeftijd 14 tot 16 jaar
slank postuur
lengte ongeveer 1,70 meter
rond gezicht
donker haar
droeg een donkerblauw T-shirt
had een donker vest aan met een rits
droeg een donkere spijkerbroek
had een bruin petje op met ruitjesmotief
reed op een zwarte opoefiets.

Getuigen

Van het slachtoffer en de rij-instructeur weet de recherche dat meer mensen de mishandeling hebben gezien. De recherche hoopt dat zij contact willen opnemen.

Heeft u gezien dat de agressieve jongen de man stompte?
Weet u misschien wie de jongen is of waar hij woont?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2018181382
Mon Jun 25 00:00:00 CEST 2018
Utrecht

gezocht

Noord-Brabant Maarheeze

Mishandeling
  • 8711547fb8ff18563cd9ecafc8b426ec