Houten / Venlo - Gezocht - Pinnen met gestolen bankpas

3 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zakkenrollers kijken de pincode van een en 80-jarige Houtense af, stelen haar bankpas en pinnen daarmee in Houten en Venlo. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 1 augustus 2018. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 28 februari 2018.

Het overkomt de bejaarde op 20 september 2017. Ze winkelt op Het Rond in haar woonplaats. Het valt haar op dat achter haar constant een man loopt. Ze heeft er geen goed gevoel bij. Als ze thuiskomt staan er  een man een vrouw met een wegenkaart op de stoep. Ze spreken geen Nederlands, maar ze maken haar duidelijk dat ze op zoek zijn naar een dokter. Ze wijst hen dan behulpzaam de weg en gaat vervolgens naar binnen. De volgende dag blijkt er voor duizenden euro's van haar bankrekening te zijn gepind. Op bewakingsbeeld is te zien dat haar pincode wordt afgekeken. De pas is vermoedelijk gestolen tijdens het gesprek bij de voordeur. 

Signalementen van de verdachten

Verdachte 1:

man
lichtgetinte huidskleur
mogelijk van Oost-Europese afkomst
gezet postuur (flinke buik)
bol gezicht
had gemillimeterd donker haar
droeg een zwarte jas met capuchon
had een donkere zonnebril op
droeg een zwarte broek
had zwarte schoenen aan.

Verdachte 2:

vrouw
lichtgetinte huidskleur
mogelijk van Oost-Europese afkomst
normaal postuur
spitse neus
mist enkele voortanden
lang lichtbruin haar
droeg een zwarte jas
had een zwart-witte sjaal met roze uiteinden
droeg een spijkerbroek met kapotte knieën
had een zwarte handtas bij zich.

Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera's , heeft u ze ergens gezien of weet u misschien gewoon wie de verdachten zijn of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
Tot nu toe heeft dit bericht twee tips opgeleverd, maar die leidden nog niet tot het opsporen van de daders. Daarom herhalen we het.
2017293437
Wed Sep 20 00:00:00 CEST 2017
Houten / Venlo

gezocht

Noord-Brabant Maarheeze

Diefstal
  • 71fe95c4fa643ba0935d1bdfbe9cb820