Eindhoven - Verdachte van steekincident aangehouden

31 augustus 2018 12:31
Bron: Politie.nl

De politie hield vrijdagmorgen rond 10.00 uur een verdachte aan voor het steekincident op het 18 Septemberplein van de dag ervoor.

Bij dat steekincident, donderdagmiddag rond het middaguur, raakte een 17-jarige jongen uit Eindhoven ernstig gewond aan zijn nek. Hij werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer.

De verdachte ging er op de fiets vandoor, maar uit een eerste onderzoek kwam al wel naar voren wie hij vermoedelijk was. Na verder onderzoek kon de politie deze 28-jarige Eindhovenaar uiteindelijk aanhouden in een woning in zijn woonplaats. De politie vermoedt nog steeds dat een conflict binnen het drugscircuit aanleiding is geweest voor het steekincident. Dat zal echter uit verder onderzoek moeten blijken.
Impact
Waarschijnlijk zijn veel mensen getuige geweest van dit heftige incident en hebben ze het hevig bloedende slachtoffer gezien. Wij kunnen ons voorstellen dat dit grote impact op iemand kan hebben. Mensen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen dat via de politie aanvragen; 0900-8844.