Den Haag - Politie zoekt getuigen van diefstal

3 september 2018 16:17
Bron: Politie.nl

De politie Zuiderpark zoekt getuigen van een gewelddadige diefstal op het Veluweplein op maandagochtend 3 september.

Rond 07:00 uur kreeg de politie een melding over een aanrijding op het Veluweplein. Ter plaatse bleek er sprake van een conflict tussen twee automobilisten. Een bestuurder beschuldigde een andere automobilist ervan schade aan zijn auto te hebben veroorzaakt.

Volgens de beschuldigde partij was daar geen sprake van, maar na aandringen van de andere automobilist ging de 57-jarige Hagenaar toch op zoek naar zijn verzekeringspasje in zijn auto. Terwijl hij hiermee bezig was pakte de andere man plotseling de autosleutel uit het contact van de auto en trok hij het verzekeringspasje uit de handen van het slachtoffer.

Vervolgens vroeg de man ook om de telefoon van de Hagenaar. Toen hij die niet kreeg sloeg hij een deuk in de linker voorzijde van de auto. Daarna stapte de man weer in zijn eigen auto en reed hij weg in de richting van de Moerweg.

Het slachtoffer was niet in staat het kenteken van de man te noteren. Wel kon hij een signalement van de man geven, dat is als volgt:

Man
Ongeveer 40 jaar oud
Ongeveer 1.85 meter lang
Slank postuur
Licht getinte huidskleur
Lichte baardgroei
Bruine kleding
De man reed in een bruine BMW, van een oud model met een zwart dak.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Hebt u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844.