Enschede - Helpt u ons mee om autobranden te voorkomen?

27 september 2018 17:06
Bron: Politie.nl

Vandaag is er op initiatief van politie Oost-Nederland een brainstormsessie in Twente over de aanpak en voorkoming van autobranden. Dit jaar zijn er al 210 autobranden gesticht in Oost-Nederland. Experts op uiteenlopende gebieden, zoals specialisten uit de autobranche, brandweermensen en psychologen denken samen na over de oplossing van dit probleem. Maar ook uw hulp is hard nodig.

De experts die vandaag bijeenkomen, denken samen na over de aanpak van autobranden. Met als belangrijkste vraag: hoe voorkom je het? En hoe kom je daders op het spoor? De politie hoopt dat er vandaag goede ideeën naar boven komen.
Maatschappelijk betrokken
Autobranden zijn een maatschappelijk probleem en hebben grote impact. Het zorgt voor veel schade en gevaar voor omwonenden. In Oost-Nederland is vorig jaar 464 keer een autobrand gesticht. Dit jaar is het aantal ook al flink opgelopen. Vooral Deventer en Apeldoorn worden getroffen
Aanpak
De aanpak van dit probleem kost veel tijd en energie. Meerdere factoren zorgen ervoor dat het lastig is om grip te krijgen op brandstichters. Autobranden worden vaak ’s nachts gepleegd, waardoor er geen getuigen zijn. Bewijsmateriaal verzamelen is ook lastig, omdat dit verdwijnt in de brand. Daarnaast is er geen eenduidig beeld van daders.
Denk met ons mee!
De politie heeft ook uw hulp nodig in de aanpak van autobranden. De ideeën kunnen uit verschillende hoeken komen. Misschien heeft u een oplossing van technische aard of denkt u meer aan preventie maatregelen. Heeft u een goed idee? Dan horen wij dat graag! Vul onderstaand tipformulier in.