Hoofddorp - Politie pakt twee inbrekers

11 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Oplettendheid van enkele politiemensen kwam twee Hoofddorpers (17 en 18 jaar oud) duur te staan. De politie zag de twee jongens omstreeks 19.20 uur langslopen over de Van den Berghlaan. De jongens waren donker gekleed en droegen capuchons. Zij gedroegen zich ook verdacht. Misschien was het alleen een onderbuikgevoel, maar voor de politiemensen reden genoeg om even te kijken wat de jongen gingen doen.

Zij bleken via de achtertuin naar een woning te lopen. In de woning brandde geen licht. Wel zag de politie een paar dunne lichtbundels uit zaklantarens. Direct werd een extra patrouille gewaarschuwd, zodat het huis kon worden ‘omsingeld’. Twee politiemensen stapten voorzichtig de woning binnen. ‘Wij zagen dat de jongens bij het dressoir in de woning stonden. Zij zaten beiden met hun handen in een lade en zij waren aan het zoeken naar spullen.’ Toen de verdachten de politie in de gaten kregen, probeerden zij nog even te vluchten, maar bij de voordeur waren zij al ingerekend. Bij onderzoek bleek het slot van de achterdeur geforceerd te zijn.  
Voorkom woninginbraak
Niet iedere inbraak is te voorkomen, maar u kunt er zelf veel aan doen om het het inbrekersgilde erg moeilijk te maken. Preventietips voor het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nl (thema’s). En dan nog dit: ziet u ook verdachte personen in uw buurt of bij een woning rondscharrelen? Bel dan met de politie. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 0900-8844.

2018026190

Noord-Brabant Maarheeze

Brand Inbraak
  • c0cb63470ae7a03e1972559270f56cd5