Ottoland - Getuigengezocht voor mislukte overval op woning

14 februari 2018 05:02
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt een overval op een woning aan de B in Ottoland. De 77-jarige bewoner wist het vege lijf te redden door naar de buren te vluchten. Het overvallenteam stelt alles in het werk om ook deze verdachten aan te houden en vraagt getuigen zich te melden.

Kort na half tien hoorde de bewoner dat er mensen om zijn woning liepen. Verschillende keren keek de man uit de voordeur, maar hij zag niemand. Opeens stonden er twee in het donker geklede mannen bij de voordeur. De bewoner vroeg hen om naar de achterdeur te lopen. Hij dacht dat het bezoekers waren. Eén van de mannen riep “dit is een overval”, de ander liet een mes zien. Het slachtoffer schrok zo dat hij direct langs de daders de woning uitvluchtte. Het tweetal ging er vervolgens zonder buit vandoor in een donkere auto.
Onderzoek
Direct werd door gewaarschuwde politieagenten een onderzoek in de directe omgeving ingesteld. De auto met de verdachten werd niet aangetroffen. Door een speurhond is in de directe omgeving van de woning gezocht naar sporen. In de loop van vanmorgen wordt een nader buurtonderzoek verricht. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
Tips?
Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Of heeft u andere bruikbare informatie over de twee in het donker geklede verdachten of hun vluchtauto? Neem dan contact op via 0900-8844 of het tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.