Driebergen, Silvolde - Aanhoudingen voor diefstal en heling in Silvolde

15 februari 2018 05:03
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandag 12 februari in Silvolde twee mannen uit die plaats aangehouden voor diefstal en heling. Een 23-jarige man wordt verdacht van diefstal van goederen bij een logistieke dienstverlener. Deze man verkocht de goederen vervolgens met een 22-jarige Silvoldenaar via het internet.

Landelijke Eenheid
Het logistiek bedrijf in de Achterhoek deed in januari aangifte van diefstal van consumentengoederen die in het bedrijf waren opgeslagen. Het bedrijf zelf, en daarna medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid stelden een onderzoek in kwamen een medewerker van het bedrijf op het spoor die  vermoedelijk regelmatig goederen ontvreemdde. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte samen met de andere verdachte uit Silvolde de gestolen goederen via het internet te koop aan bood. 
Multitools
Na de aanhouding gisteren is de woning van de hoofdverdachte doorzocht. Daarbij zijn een enorme hoeveelheid goederen aangetroffen die waarschijnlijk allemaal afkomstig zijn uit het logistieke bedrijf. Het betrof voornamelijk consumentengoederen zoals parfums, deodoranten, messen, multitools maar ook kleding. Daarnaast is een bedrag van ongeveer 3000 euro in contanten aangetroffen. Alle spullen,  twee pallets vol, en ook de auto van de verdachte zijn in beslag genomen.