Deventer - Politie zoekt opnieuw getuigen van straatroof op de Welle

13 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Op woensdagavond 7 maart werd een Zweedse backpacker beroofd door drie onbekende mannen. Dit gebeurde op een bankje nabij de Wilhelminabrug. De politie roept nogmaals getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer zat op het bankje en werd plots van achteren aangevallen. Dit zou door drie personen moeten zijn gebeurd. Er werden een laptop en portemonnee gestolen. De man werd door toezichthouders aangetroffen en was helemaal van de kaart. Van deze straatroof heeft het politieteam Deventer al eerder aandacht gevraagd via hun Facebookpagina. Het bericht is flink gedeeld maar er zijn nog geen aanknopingspunten om verder te rechercheren. Nader onderzoek heeft wel meer informatie opgeleverd. Zo is uit onderzoek gebleken dat het tijdstip van het incident iets later ligt en hebben we meer informatie over de kleding van één van de daders in dit onderzoek. De politie heeft in de omgeving een buurtonderzoek gehouden.
Getuigenoproep
De politie in Deventer is op zoek naar getuigen die de beroving hebben gezien. Deze beroving vond plaats op woensdag 7 maart tussen 20.15 en 20.45 uur op het bankje onder de brug. Eén van de daders zou een opvallende witte jas hebben gedragen. Een soort bomberjack tot op of net iets boven de heupen. Er werd een sjaal voor het gezicht gedragen. De leeftijd van die verdachte werd geschat op rond de dertig jaar oud.

Hebt u tussen deze tijdstippen iets gezien nabij het bankje onder de brug?
Hebt u een groep van meerdere personen gezien waarvan er één man een opvallende witte soort bomberjack droeg?
Weet u meer over wie er bij deze beroving betrokken is?

Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

 

2018101422 RV