Leidschendam - EVA-Team houdt man aan die nog schadevergoeding moet betalen

17 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Het EVA-Team van de eenheid Den Haag hield donderdagmorgen 15 maart een 46-jarige man uit Leidschendam aan die nog een schadevergoedingsmaatregel van bijna 9000 euro moet betalen.

De Leidschendammer werd door de Rechtbank in Den Haag op 19 augustus 2015 veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van  7700 euro aan slachtoffers vanwege  verduistering in dienstbetrekking in 2014. Ondanks diverse aanmaningen werd de schadevergoeding niet betaald en was het bedrag inmiddels opgelopen tot bijna 9000 euro. Deze maand werd als dwangmaatregel bij niet betalen een gevangenisstraf van 71 dagen opgelegd.

Het EVA-Team van de politie Den Haag kreeg vervolgens de opdracht om de man op te sporen. Onderzoek naar zijn verblijfplaats leidde er uiteindelijk donderdagochtend naar een woning in Leidschendam. Omdat de man nog steeds niet de schadevergoeding kon betalen, moet hij nu zijn opgelegde gevangenisstraf uitzitten.

Ook na het uitzitten van deze gevangenisstraf blijft de schadevergoeding open staan en zal deze door Leidschendammer betaald moeten worden aan de slachtoffers.
EVA-team
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.