Helmond - Woningoverval Spoorstraat - Getuigenoproep

2 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

We onderzoeken een woningoverval die zaterdag rond 17:30 uur heeft plaatsgevonden op de Spoorstraat en komen graag in contact met getuigen.

Een 55-jarige vrouw werd bij het binnengaan van haar woning door een onbekende man bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek. De vrouw werd zo naar binnen gedwongen en moest geld afgeven. Ze raakte niet gewond. De man is er na de overval te voet vandoor gegaan.
Zoektocht
In de omgeving is direct een zoektocht gestart naar de overvaller. Daarbij is ook assistentie gevraagd van de politiehelikopter. De overvaller is niet meer aangetroffen, maar wellicht zegt zijn signalement u iets en heeft u hem gezien.
Signalement
Het gaat om een man van Turkse of Marokkaanse afkomst; leeftijd 30-35 jaar; hij had een volle baard; hij droeg zwarte kleding en op zijn hoofd een gebreid mutsje, ook zwart van kleur. Hij sprak Nederlands met Turks of Marokkaans accent. Hij ging er te voet vandoor, maar kan even later gebruik hebben gemaakt van een voertuig. Hebt u iets verdachts gezien? Laat het ons weten.
Getuigenoproep
We komen uiteraard graag in contact met getuigen. Mocht u informatie hebben dat verband houdt met deze woningoverval, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via het tipformulier op deze pagina. 
Onderzoek door recherche Helmond
De collega’s van de recherche in Helmond pakken de zaak verder op. Er is al buurtonderzoek gedaan, er zijn getuigen gehoord en er is een uitgebreide aangifte opgenomen. We hebben tevens goederen veilig gesteld voor sporenonderzoek. We onderzoeken ook of er bewakingsbeelden zijn die ons verder kunnen helpen.

De vrouw bleef gelukkig ongedeerd, maar is hevig geschrokken. We hebben haar slachtofferzorg aangeboden.