Terneuzen - Terneuzenaar aangehouden voor bedreiging en vernieling politiefiets

9 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Rond 02.00 uur zijn agenten in Terneuzen naar de Korte Kerkstraat gereden, omdat daar een opstootje gaande zou zijn. Zij troffen drie mannen die behoorlijk tegen elkaar aan het schreeuwen waren. Twee van de mannen kwamen naar de agenten toelopen en vertelden hun dat ze weg moesten gaan omdat ‘ze het zelf wel zouden oplossen’. Waar de derde man toen is gebleven is niet duidelijk.

Omdat een van de betrokkenen een hoofdwond had wilden de agenten toch wel graag weten wat er nu gebeurd was. Omdat de situatie zo onrustig was besloten de agenten aan collega’s te vragen om ook de kant van de Korte Kerkstraat op te komen. Dat gebeurde ook. De betrokkenen bij het opstootje gingen vervolgens ieder een andere kant op en een agent fietste een van de mannen achterna om met hem te praten en te vragen wat er nu precies gebeurd was.
In het nauw
In de Lange Kerkstraat trof de agent de man. Ze startten een gesprek, maar op een gegeven ogenblik kwam zijn maatje er ook weer  bij. Door zijn komst werd de toon weer wat agressiever. Beide mannen raakten weer opgefokt en de agent moest op een gegeven moment zijn dienstfiets tussen zichzelf en de twee mannen zetten ter bescherming van zichzelf. De mannen vernielden vervolgens de dienstfiets door er hard tegen te trappen. De agent voelde zich dermate in het nauw gedreven dat hij zijn pepperspray ter hand nam en op dat moment is weggelopen.

 
Aangehouden
Via de portofoon is toen contact gelegd met de andere agenten. Een van de twee mannen die de fiets vernielden, een 31-jarige Terneuzenaar, is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij vandaag verder gehoord wordt. De agent heeft aangifte gedaan van de vernieling van de dienstfiets en van bedreiging door de twee mannen. De identiteit van de tweede verdachte is bekend, de politie is op zoek naar hem.

Tegen de man is nóg een aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Eerder op de avond zou hij een bekende van hem hebben mishandeld door hem met een fles op zijn hoofd te slaan en hem in het gezicht te stompen. Deze man, een 45-jarige Terneuzenaar, zou ook door de 31-jarige man zijn bedreigd. Dit was mogelijk de oorzaak van het opstootje waar de agenten in eerste instantie op af gingen.