Terheijden - Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na aanrijding op A59

10 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op de A59 ter hoogte van Terheijden is maandagochtend 9 april 2018 rond 09.45 uur een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Druten zwaargewond geraakt tijdens een kopstaartaanrijding.

Het verkeer op de A59 in de richting van knooppunt Zonzeel minderde plotseling vaart, maar de 47-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de vrachtwagen voor hem, bestuurd door een 42-jarige man uit Zegge. De voorste vrachtwagen was beladen met betonnen palen, die zich in de cabine van de botsende vrachtwagenchauffeur boorden. Het 47-jarige slachtoffer uit Druten kwam bekneld te zitten in zijn vrachtwagen en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Ook de traumaheli landde ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Rond 10.40 uur kon de gewonde man bevrijd worden uit zijn vrachtwagen. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. 
De snelweg A59 is tussen Made en knooppunt Zonzeel afgesloten geweest vanwege de hulpverlening bij het ongeval. Kort voor het middaguur ging de weg weer open.