Clinge - Aanrijding in Clinge

7 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zaterdagavond omstreeks 22.15 uur vond een aanrijding plaats in de ’s-Gravenstraat in Clinge. De bestuurder van het voertuig dat tegen een lantaarnpaal was aangereden is meegenomen naar het bureau omdat hij onder invloed was van drugs.

Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij een nieuwe personenauto aan die tegen een lantaarnpaal stond. De auto is total loss, de lantaarnpaal is volledig omgeknakt door de aanrijding. De bestuurder, een 21-jarige man uit Hulst, moest een blaastest ondergaan, maar hij had niet gedronken. Ook namen de agenten een speekseltest bij de man af. Hieruit bleek dat hij THC (de werkzame stof in wiet) had gebruikt. De man moest mee naar het bureau waar een GGD-arts bloed van hem heeft afgenomen. Dat wordt onderzocht bij het NFI.

Door de agenten worden getuigen van het ongeval gehoord. De mogelijkheid dat de man moest uitwijken voor een tegenligger wordt onderzocht. Door de politie is een vordering gedaan naar het CBR om te onderzoeken of de man nog wel geschikt is om zijn rijbewijs te mogen hebben. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De gemeente is in kennis gesteld over de vernielde lantaarnpaal. Deze zal vervangen moeten worden.