Achtervolging na bedreiging in Made/Terheijden

3 mei 2019 13:39
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdagmiddag 2 mei een 29-jarige inwoner uit Made aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een medewerkster van het gemeentehuis in Made te hebben bedreigd en beledigd. Na de bedreiging is de man weggereden in een bestelbus en is er een korte achtervolging met de politie ontstaan.

De verdachte heeft tijdens deze achtervolging diverse strafbare feiten gepleegd, waaronder het negeren van een stopteken. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treden hier daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft.  

Tot stoppen dwingen

De agenten hebben de man geprobeerd tot stoppen te dwingen door de weg te blokkeren. De verdachte besloot echter om door te rijden waarna een politiebus de bestelbus heeft geraakt om de man tot stoppen te dwingen. De man is daarna toch doorgereden en uiteindelijk is verdachte op de Zeggelaan in Terheijden door meerdere politieauto’s ingesloten en aangehouden. De bestelbus en het rijbewijs van de verdachte zijn in beslag genomen. De man is heengezonden met een proces-verbaal op zak.