Madenaar bespuit agenten met pepperspray

8 mei 2019 10:36
Bron: Politie.nl

Een 29-jarige Madenaar is afgelopen nacht in zijn woning aangehouden omdat hij tijdens een controle twee agenten met pepperspray besproeid had. De dienders konden na behandeling hun dienst hervatten. De verdachte werd ingesloten.

Agenten kregen omstreeks 01.30 uur een melding dat een man met een rolstoel over de snelweg A-59 zou rijden ter hoogte van Made.  De bedoelde persoon werd aangetroffen op de Weststadweg.  Het bleek te gaan om een 29-jarige Madenaar.  Hij gaf tijdens de controle zijn rijbewijs af, dat vanwege een eerder incident ingevorderd moest worden. Hierna mocht hij zijn weg vervolgen.

Gesprek

In Made stonden een surveillance eenheid van de politie op de Godfried Schalckenstraat. De eerder gecontroleerde rolstoeler stopte aan de linkerzijde naast de politieauto en ging in gesprek met de agenten. Plotseling hief hij zijn rechterarm omhoog waarna hij traangas in het voertuig spoot.  Hierna ging hij er direct vandoor.  Met name de bijrijder voelde heel zijn gezicht branden. De verdachte werd in zijn woning aangehouden.  De pepperspray werd niet aangetroffen