Made - Drie aanhoudingen na vondst hennepkwekerij

21 maart 2017 19:22
Bron: Politie.nl

Het hennepteam van de politie heeft aan de Plukmadeseweg een zeer professionele hennepkwekerij opgerold. Twee vrouwen en een man werden aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een tip. Op dinsdag 21 maart was daar in de loop van de ochtend een inval. Daarbij zijn de eigenaar van het complex, een 56-jarige man uit Made, een 52-jarige vrouw uit Made en een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Professioneel
De kwekerij was zeer professioneel opgezet, stroom werd illegaal afgetapt en elk stadium van hennepteelt was in het kassencomplex waar de kwekerij in verstopt zat aanwezig. Hennepstekken, moederplanten, hennepplanten en henneptoppen zijn allemaal door de politie in beslag genomen. Ook alle randapparatuur is meegenomen en wordt vernietigd. In totaal werden zo?n 400 stekken en rond de 2500 planten aangetroffen. De gedroogde henneptoppen zijn afgevoerd en moeten nog gewogen worden. Het gaat vermoedelijke om tientallen kilo?s. De drie verdachten zijn ingesloten.
In beslag
De politie nam ook een personenauto, motor en zitmaaier in beslag. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Noord-Brabant Made

  • 2378a0aae0016144d2298e6ebf0756cf