Dievengilde slaat minder vaak toe in Oosterhout

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Oosterhout

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Oosterhout op 39, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Oosterhout is dit jaar behoorlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 39 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Brabantse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 50, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Noord-Brabant staat de teller op 1800. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2172, wat neerkomt op een daling van 17,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Oosterhout of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Oosterhout en provincie Noord-Brabant, in het dossier Woninginbraken.