Inbrekers slaan minder vaak toe in Roosendaal

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Roosendaal

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Roosendaal was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 73 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Roosendaal is dit jaar licht gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 73 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Brabantse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 77, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Noord-Brabant staat de teller op 1800. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2172, wat neerkomt op een daling van 17,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Roosendaal of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Roosendaal en provincie Noord-Brabant, in het dossier Woninginbraken.