Mierlo - Tientallen kilo's mortierbommen gevonden

10 november 2018 11:53
Bron: Politie.nl

Na een tip vonden onze collega’s vrijdagmiddag in een woning in Mierlo enkele dozen met totaal een kleine 55 kilo aan zeer zwaar illegaal vuurwerk. Levensgevaarlijk!

Op de slaapkamer van de 23-jarige,  inwonende zoon des huizes troffen we drie dozen aan, die gevuld waren met zogenaamde mortierbommen. Illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk van de zwaarste soort, dat heel veel ellende teweeg kan brengen. Het werd door een speciaal transportbedrijf afgevoerd ten behoeve van nader onderzoek. De vader van de verdachte gaf te kennen dat hij niet wist dat zijn zoon z’n slaapkamer als vuurwerkopslag gebruikte. De zoon was niet aanwezig en hij wordt op een later moment op het politiebureau verhoord.
Meld illegaal vuurwerk
Een situatie als deze is natuurlijk heel erg gevaarlijk voor de omgeving. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het spul tot ontploffing komt. Meld het daarom voor uw eigen veiligheid als u een vermoeden heeft dat er in uw omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld. Tippen kan natuurlijk via het bekende nummer van de politie 0900-8844, maar als u liever uw naam niet zegt belt u met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

Heel veel informatie over de regels met betrekking tot vuurwerk vind je op de speciale themapagina op onze website.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Mierlo

  • 668b5776fd3824fd1f63b520117b87c7